Linkovi

Detalji bekstva zatvorske službenice i osumnjičenog za ubistvo - koji su bili u vezi


Osumnjičeni za ubistvo Kejsi Vajt (38) i zatvorska službenica Viki Vajt (56) pobegli su zajedno iz zatvora u Alabami.
Osumnjičeni za ubistvo Kejsi Vajt (38) i zatvorska službenica Viki Vajt (56) pobegli su zajedno iz zatvora u Alabami.

VAŠINGTON - Odbegli osumnjičeni za ubistvo Kejsi Vajt i službenica zatvora koja mu je navodno pomogla da pobegne, Viki Vajt, uhvaćeni su u ponedeljak u Indijani, posle potere u kojoj je policijsko vozilo udarilo u njihov kadilak.

Oni su pobegli iz zatvora okruga Loderdejl u Alabami 29. aprila. Isprva se mislilo da je osumnjičeni za ubistvo oteo zatvorsku službenicu, da bi se potom ispostavilo da su bekstvo smislili zajedno i da su u vezi.

Kejsi Vajt, 38-godišnji zatvorenik, predao se nakon što se vozilo u kojem su on i Viki Vajt srušilo nakon potere u Indijani.

Dejv Veding, šerif okruga Vanderburg u Indijani, kazao je za CNN da je Viki Vajt vozila i tokom vožnje sebi nanela ranu iz vatrenog oružaja, nakon čega je umrla u bolnici. Kejsi Vajt je imao lakše povrede i biće prebačen ponovo u zatvor u Alabami, ovoga puta uz dodatne optužbe.

Osumnjičeni za ubistvo Kejsi Vajt prilikom hapšenja u Indijani
Osumnjičeni za ubistvo Kejsi Vajt prilikom hapšenja u Indijani

Kako su pobegli?

Viki Vajt je izvela Kejsija Vajta iz zatvora u Alabami i verovalo se da ga vozi do zgrade suda na psihološku evaluaciju.

I bilo je potrebno oko tri sata da policija u Alabami shvati da su njih dvoje zapravo pobegli, te je odmah obaveštena služba američkih maršala.

Isprva se verovalo da je Kejsi Vajt kidnapovao zatvorsku službenicu Viki Vajt, ali je brzo utvrđeno da je bekstvo planirano zajednički i počeo je lov na njih.

Detektivi koji su razgovarali sa članovima porodica i kolegama i češljali finansije Viki Vajt, saznali su da je ona bila u vezi sa Kejsijem Vajtom i da su imali "zatvorsku romansu". Nekoliko nedelja pre nego što su pobegli, ona je prodala kuću za 95.000 dolara - mnogo ispod tržišne cene, i prodala auto i podnela zahtev za penziju. Takođe je kupila automatsku pušku AR-15 i nekoliko pištolja.

Ispostavilo se da je kupovala i mušku odeću, kao i različite igračke u seks šopu.

Zatvorska službenica Viki Vajt
Zatvorska službenica Viki Vajt

Tokom bekstva, promenili su nekoliko automobila i prošli kroz Alabamu i Tenesi, da bi stigli do Evansvila u Indijani gde su spaženi ispred motela - Viki Vajt je nosila periku, a Kejsi Vajt je bio pored nje i ulazili su u kadilak.

Odvezli su se i ubrzo je policija počela da ih juri, dok nije udarila u njihov automobil.

Kada su ih izvlačili iz olupine automobila, Kejsi Vajt je pozvao policajce da "pomognu njegovoj supruzi koja je pucala sebi u glavu". Viki Vajt je prebačena u bolnicu, gde je preminula.

U automobilu koji su Vajtovi vozili nađeno je 29.000 dolara, četiri pištolja i automatska puška AR-15. Kejsi Vajt je policiji rekao da su bili spremni da se upuste u vatreni obračun sa policijom ako budu uhvaćeni.

Kejsi Vajt je služio kaznu za napad nožem u septembru 2020, suočiće se sa optužbom za bekstvo. Bio je u zatvoru i zbog provale u kuće i krađe automobila 2015. Viki Vajt, 17-godišnja veteranka u zatvoru, bila je blizu penzije.

XS
SM
MD
LG