Linkovi

Vučić demantuje da je rekao Marfiju da će za 60 dana odlučiti o sankcijama Rusiji


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost (Fonet)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost (Fonet)

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je da je američkom senatoru Krisu Marfiju, koji je nedavno u okviru delegacije iz Senata boravio u Srbiji, rekao da će za 60 dana odlučiti o sankcijama Rusiji.

Senator Marfi je u autorskom tekstu izneo detalje posete Beogradu i prepričao deo razgovora sa predsednikom Srbije. Naveo je da su razgovarali o tome da Srbija uvede sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, kao i da mu je Vučić na kraju sastanka rekao da ga "pozove za 60 dana i proveri da li je ispunio ono što je rekao da će učiniti".

Vučić je u subotu, međutim, izjavio da to "nema nikakve veze sa sankcijama, već se ticalo jednog specifičnog projekta", prenosi Fonet.

Najavio je da će o sankcijama Rusiji govoriti 6. maja, kao i da će tada više da govori o izjavi predsednika Rusije Vladimira Putina o nezavisnosti Kosova, a da jedino što može da kaže je da je Srbija donela svoje zaključke na Savetu za nacionalnu bezbednost.

Vučić je u subotu prikaza sposobnosti Vojske Srbije "Štit 2022" govorio da nema šta dobro da očekuje po pitanju Kosova i da "mnogi misle da situaciju u Ukrajini nadomeste velikim uspesima na Kosovu i Metohiji".

Na pitanje otkud mine iz Srbije na ratištu u Ukrajini, Vučić je rekao da "nekoliko kompanija u Srbiji živi od proizvodnje mina", da je Srbija isporučivala mine drugim zemljama poput Poljske, koja je legitiman "krajnji korisnik" i pitao "šta je smisao tog pitanja".

XS
SM
MD
LG