Linkovi

Zelenski: Ruski humanitarni koridori propaganda, ostajem u Kijevu "do pobede"


ARHIVA - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. U novoj poruci građanima poručio je da ostaje u Kijevu "dok se rat ne završi".
ARHIVA - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. U novoj poruci građanima poručio je da ostaje u Kijevu "dok se rat ne završi".

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odbacio je predloge Rusije da se ukrajinski građani evakuišu u, kako je rekao, "okupiranu teritoriju" u Rusiji i Belorusiji.

"Otvorili su mali koridor koji vodi ka okupiranoj teritoriji pa nekoliko desetinna ljudi. To ne znači mnogo više Rusiji od propagande, da njene TV kamere kažu - "vidite ko spasava ljude". Čist cinizam, čista propaganda", rekao je.

Zelenski: Ostajem u Kijevu do kraja rata
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

Rusija je predložila uspostavljanje humanitarnih koridora kako bi se civilima dozvolilo da napuste pet ukrajinskih gradova, uključujući prestonicu Kijev počevši od 9 sati ujutru po lokalnom vremenu, u utorak 8. marta, ukoliko Ukrajina pristane, prenele su ruske novinske agencije. Međutim, većina koridora bi vodila kroz Rusiju i Belorusiju, što su ukrajinske vlasti ranije odbile. Ukrajina ima rok do 3 sata noću po moskovskom vremenu da pristane na uslove, prenela je agencija Interfaks.

U svom novom obraćanju Ukrajincima, predsednik Zelenski je takođe poručio da ostaje u svom kabinetu u Kijevu. "Ne krijem se i ne plašim se nikoga. Ostajem koliko god je potrebno da pobedimo u ovom ratu!", rekao je.

XS
SM
MD
LG