Linkovi

Vučić najavio izbore u junu ili idućeg proleća, odbio razgovore sa SzS


Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić povlači potez u šahu sa mladim šahovskim talentima, Foto: video grab
Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić povlači potez u šahu sa mladim šahovskim talentima, Foto: video grab

Izbori će biti ili u junu ili na proleće iduće godine, rekao je predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, posle sednice Predsedništva stranke i dodao da izbori neće biti na jesen, a da je sigurno je da smo im sada znatno bliže nego pre.

Predsedništvo SNS je jednoglasno bilo za vanredne izbore, sa jednim, njegovim uzdržanim glasom, rekao je Vučić i objasnio da je iz te odluke jasno da li smo bliži vanrednim izborima u junu ili redovnim idućeg proleća.

Predsednik SNS je takođe dobio jednoglasnu podršku Predsedništva stranke da ne ulazi u razgovore sa liderima SzS Draganom Ðilasom, Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem.

"Ne smemo da uđemo u žrvanj političkog nasilja, u koji nastoje da nas uvuku politički protivnici s fašistom Boškom Obradovićem na čelu", rekao je Vučić.

Iako je prvo poručio da neće da prihvati nijedan zahtev opozicije, posle je rekao da je SNS spreman da uvaži zahteve opozicije, da izbaci i ubaci koga god hoće na izborne spiskove, “kako ne bi kukali o navodnim nepravilnostima”.

Kazao je da je predsednica Vlade Ana Barnabić prisustvovala diskusiji o izborima, i upoznata sa stavom SNS.

Preneo je da je zamolio Predsedništvo stranke da dobije određeno kratko vreme, zbog borbe za određene investicije, kao i zato što želi da pruži vreme u nadi da će neko iz Priština da razgovara sa Beogradom, pre svega vodeći se državnim razlozima, dodao je Vučić.

Na kraju, on je najavio da će sa kampanjom Budućnost Srbije biti u Novom Sadu 12. aprila, 19. aprila u Beogradu, a da posle toga ide i u Čačak.

XS
SM
MD
LG