Linkovi

Direktorka za komunikacije Bele kuće odbila da odgovara na pitanja o Rusiji


Houp Hiks stiže na svedočenje u Kongresu
Houp Hiks stiže na svedočenje u Kongresu

Direktorka za komunikacije Bele kuće Houp Hiks, jedna od najbližih saradnica predsednika Trampa, pojavila se pred kongresnim odborom koji istražuje veze izbornog štaba presdednika sa Rusijom. Ali je odbila da odgovori na pitanja o svom radu u Beloj kući.

Odbor za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Kongresa saslušavo je Houp Hiks iza zatvorenih vrata oko dva sata. Ipak, i pre početka procesa republikanski kongresmen Kris Stjuart rekao je da će Hiks odbiti da odgovara na pitanja. Demokratski kongresmen Deni Hek rekao je da je odbor "benonizovan", aludirajući na bivšeg stratega Bele kuće Stiva Benona.

Prethodnih nedelja kongresni odbor se raspravljao sa bivšim strategom Bele kuće Stivom Benonom oko toga na koliko pitanja je spreman da odgovori o periodu kada je Tramp dobio izbore, I pre nego što je zvanično položio zakletvu na mesto predsednika SAD.

Nije jasno na koja pitanja 29-godišnja Houp Hiks nije želela da odgovori. Njeno pojavljivanje u januaru pred istim odborom bilo je predmet rasprave zbog pitanja na koje je spremna da odgovori. Ranije se spekulisalo da će se jedan deo pitanja odnositi na sastavljanje obmanjujućeg saopštenja o sastanku Donalda Trampa Juniora, Džareda Kušnera I Pola Manaforta sa ruskim advokatom u Trampovoj kuli, za vreme izborne kampanje 2016.

Predsednik Donald Tramp konstantno napada istragu o mešanju Rusije u izbore.

XS
SM
MD
LG