Linkovi

Tramp veruje da se Rusija mešala u izbore, demantuje dosluh


Tviter stranica predsednika Trampa (arhivski snimak)
Tviter stranica predsednika Trampa (arhivski snimak)

Predsednik Donald Tramp je danas tvitovao kako veruje da je Rusija bila neverovatno uspešna u remećenju američkog političkog miljea mešanjem u izbore 2016. posebno zbog višemesečne istrage koja je usledila.
stvori

"CILJ Rusije je bio da neslogu, poremećaj i haos u Sjedinjenim Državama" rekao je Tramp u komentaru na Tviteru.

"Potom uz pretrese u kongresnim odborima, istrage i mržnje prema Republikanskoj stranci, oni su uspeli daleko više nego što su i zamislili. Oni se smeju do suza u Moskvi. Opameti se Ameriko.", tvitovao je predsednik. U nizu tvitova tokom nekoliko sati, američki lider je nastavio da napada istragu veza njegove kampanje sa Rusijom.

Tramp je takodje bio kritičan prema savetniku za nacionalnu bezbednost H.R. Mekmasteru, koji je u subotu istakao kako postoji "neosporan" dokaz da se Rusija mešala u izbore, dan pošto je specijalni istražitelj Robert Maler podigao optužnice protiv 13 Rusa i tri ruska entiteta za sprovodjenje ilegalne kampanje "informativnog rata" sa ciljem da se poremete predsednički izbori 2016. i da se pomogne Trampu da pobedi. "Nikada nisam rekao da se Rusija nije mešala u izbore. Rekao sam možda Rusija ili Kina ili neka druga zemlja ili grupa ili 180 kilograma težak genije koji sedi na krevetu i igra se sa kompjuterom", tvitovao je Tramp i zaključio "Ruska 'obmana' je bila pretrpostavka da je Trampova kampanja bila u dosluhu sa Rusijom - što nikada nije bio slučaj."

XS
SM
MD
LG