Linkovi

Unapređenje odnosa Vašingtona i Havane


Zvaničnica za odnose sa Sjedinenim Državama u kubanskom Ministarstvu spoljnih poslova, Hosefina Vidal, je izjavila da dve zemlje imaju veoma ambiciozne planove za unapređenje odnosa u narednih pet meseci, odnosno do isteka mandata predsednika Obame.

Hosefina Vidal je posle jučerašnjeg sastanka sa američkim zvaničnicima u Havani izjavila da dve zemlje rade na saradnji na polju sprovođenja zakona, medicine i poljoprivrede.

"Moram da istaknem da je sastanak bio veoma produktivan, kao i svi prethodni sastanci sa istom komisijom. Usopstavljena je profesionalna atmosfera uz uzajamno poštovanje što je karakteristično za službene sastanke, koji se razvijaju, od početka procesa poboljšanja veza Kube i Sjedinjenih Država."

Vidal i kubanski ambasador u Sjedinjenim Državama Hose Ramon Kabanas su izjavili da je lista onoga što treba postići veoma ambiciozna… novi sporazumi, nove vize, novi dijalozi.

Razgovore su nastavili danas, američki pomoćnik sekretara za Nacionalnu bezbednost Alehandro Majorkas, rodom sa Kube i zvaničnici kubanskog ministarstva unutrašnjih poslova. Teme razgovora su borba protiv trgovine drogom, kriminal u sajber prostoru, kontraterorizam i ilegalna migracija.

XS
SM
MD
LG