Linkovi

Protesti desničara u Briselu


Desničarski demonstranti se suprstavili policiji ranije danas na trgu u Briselu, 27, mart, 2016.
Desničarski demonstranti se suprstavili policiji ranije danas na trgu u Briselu, 27, mart, 2016.

Belgijski specijalci su upotrebili vodene topove kako bi rasterali desničarske anti-imigrantske demonstrante koji su se suprostavili gradjanim okupljenim u centru Brisela da bi odali poštu žrtvama najgoreg terorističkog napada u toj zemlji.

Grupa desničarskih demonstranata je danas na kratko preplavila trg, uzvikujući slogane, uz nacističke pozdrave. Oni su pribegli intezivnim verbalnim sukobima sa drugim demonstratnima pre no što su pristigli specijalci.

Takozvani "Marš protiv straha" je zakaan za danas, ali potom otkazan jer su vlasti saopštile da bi taj skup skrenuo pažnju policije sa istrage napada koji su se odigrali u utorak. Medjutim, jedna grupa ožalošćenih se ipak okupila na trgu u centru grada.

Glavni grad Belgije je još uvek na ivici, jer je nekoliko terorista umešanih u zaveru i dalje na slobodi. Medjutim, istražitelji su izgleda postigli izvesni napredak u tom slučaju u poslednjih nekoliko dana.

U nedelju, policija u Briselu je izvela 13 novih racija u i oko glavnog grada, pritvorivši devet ljudi radi ispitivanja vezanih za terorizam. Petoro je kasnije pušteno na slobodu, naveli su federalni tužioci.

XS
SM
MD
LG