Linkovi

Uhapšen zbog rušenja solitera


Spasilačke ekipe i dalje tragaju za preživelima u Tajnanu
Spasilačke ekipe i dalje tragaju za preživelima u Tajnanu

Policija u Tajvanu privela Lin Ming-huija, čija firma je gradila 17-ospratnu stambenu zgradu, koja se srušila usled subotnjeg zemljotresa, kada je nastradalo 40 ljudi...

Policija u Tajvanu uhapsila je vlasnika firme, koja je izgradila stambenu 17-ospratnicu u gradu Tajnan, koja se srušila prošle subote usled snažnog zemljotresa. U nesreći je stradalo 40 ljudi.

Lin Ming-hui optužen je za ubistvo iz nemara, zbog problematičnih metoda i materijala korišćenih u izgradnji stambene zgrade, pošto su se pojavile fotografije na kojima se vide da su u zidove kompleksa ugrađene limene konzerve i pena.

Više od 300 ljudi je spaseno iz ruševina, ali se veruje da je 100 njih i dalje zarobljeno. Spasilačke ekipe rade danonoćno, koristeći kranove i elektronske uređaje za osluškivanje, u nadi da će pronaći još preživelih. ((:36))

"Proveli smo mnogo vremena tamo, jer su sve naše nade investirane u to mesto. Kao rezultat, naš sav inženjerski posao mora da stane, jer bi ometao proces spasavanja. Dokle god potraga i spasavanje traju, sva teška mašinerija mora da prestane s radom". kaže Čing Ming-čang, direktor Udruženja inženjera Tajvana.

Četvoro preživelih spaseno je juče, među njima osmogodišnja devojčica, koja je više od 60 sati bila zarobljena u ruševinama.

Desetine zgrada su ili uništene ili oštećene i proglašene nebezbednim posle zemljotresa jačine 6,4 stepena Rihterove skale, koji se dogodio u subotu, pre zore.

Portparol američkog Stejt departmenta Džon Kirbi juče je izjavio da će Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) uplatiti pola miliona dolara Crvenom krstu Tajvana, koji bi trebalo da „pruže momentalnu pomoć domaćinstvima ugroženim zbog zemljotresa“.

XS
SM
MD
LG