Linkovi

Ponovo direktni letovi za SAD


Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi i premijer Srbije Aleksandar Vučić uoči zajedničke konferemncije za novinare na kojoj su najavili obnavljanje direktnih letova za SAD, 27. jun 2014.
Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi i premijer Srbije Aleksandar Vučić uoči zajedničke konferemncije za novinare na kojoj su najavili obnavljanje direktnih letova za SAD, 27. jun 2014.

Prvi let Er Srbije za SAD, tačnije za Čikago treba očekivati u drugoj polovini iduće godine - najavili su danas ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Tako će posle više decenija građani Srbiji moći direktno da lete za Sjedinjene Države,

Američke vazduhoplovne vlasti odlučile su da omoguće Srbiji direktne letove za Sjedinjene Države kada se ispune svi preostali uslovi, najavili su danas ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Prvi let Er Srbije ka Americi očekuje se u drugoj polovini 2015. godine na liniji Beograd – Čikago:

"Posle korisnih razgovora sa Vladom Srbije i Direktoratom za civilnu avijaciju, FAA je odlučila da je Srbija zaradila kategoriju 1, tako da kada se ispune neki ostali detalji u vezi sa aviokompanijom, ponovo može biti direktnih linija između SAD i Srbije," poručio je Majkl Kirbi.

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da će Srbija, u smislu bezbednosti avioletova, ispuniti i preostala tri uslova za direktne letove za SAD, kako bi avioni Er Srbije, posle nekoliko decenija, leteli za Čikago, a borićemo se i za Njujork, dodao je Vučić:

"Veoma sam zahvalan Sjedinjenim Američkim Državama, veoma sam zahvalan gospodinu Kirbiju na tome što su nam u ovome, što je za nas važan i signal i važan simbol, ovoliko pomogli. I to će biti jasan signal i za sve druge zemlje sveta kakav ugled Srbija uživa, šta je Srbija danas i kakvu saradnju ima i sa SAD."

A nakon jučerašnjeg upozorenja premijera i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da SPS ne može da sedi na dve stolice i da odluči hoće li biti vlast ili opozicija, predsednik socjalista Ivica Dačić danas je izjavio da ne želi da diže medijsku prašinu oko toga i da su odnosi sa SNS-om korektni. Povod za ovakav stav Vučića bilo je gostovanje v-sokog zvaničnika SPS-a Branka Ružića u emisiji Utisak nedelje, u kojoj je izneo neslaganja sa nekim potezima prilikom poslednjih smena u policiji.

Dačić je najavio i održavanje stranačkog kongresa krajem godine, i dodao da se to ne radi zbog SNS-a, već zbog budućnosti SPS-a.

XS
SM
MD
LG