Linkovi

Vučić predložio sastav nove Vlade


Lider Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove vlade Srbije (arhivski snimak).
Lider Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove vlade Srbije (arhivski snimak).

U Novom Sadu je danas održana sednica Glavnog odbora SNS-a, na kojoj je lider naprednjaka Aleksandar Vučić predstavio sastav buduće Vlade i njene ciljeve.

Pred više od 550 članova Glavnog odbora SNS-a lider te stranke i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić je predstavio sastav budućeg kabineta. Na skupu u Novom Sadu koji je bio zatvoren za javnost, Vučić je otkrio da će nova vlada imati 16 ministarstava i dva ministra bez portfelja, kao i da će pored nekih ministara iz prošle vlade koji su zadržali resore biti i nekoliko novih imena.

Posle sednice Glavnog odbora SNS-a potpredsednik stranke Nebojša Stefanović je izjavio da će SNS imati sedam članova u Vladi Srbije, uključujući i premijera, ne računajući nestranacke ličnosti koje predlažu naprednjaci. Srefanović je najavio i da će Vučićev ekspoze u parlamentu biti detaljan, sa naznakama ciljeva vlade, a prvi je bolji život građana:

"Nakon završetka sednice Glavnog odbora SNS-a mogu da vam kažem da postoji još nekoliko manjih dilema, ali je suštinska odluka doneta. Glavni odbor je dao podršku mandataru i predsedniku naše stranke Aleksandru Vučiću da formira Vladu koja će imati 16 ministarstava, predsednika Vlade koji će biti Aleksandar Vučić i dva ministra bez portfelja. Glavni odbor je dao podršku budućem predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću da ova Vlada sprovede ozbiljne i odlučne reforme koje će promeniti Srbiju i koje treba da učine da građani Srbije žive bolje."

Prema informacijama koje je danas saopštio mandatar, uz Lazara Krstića, Zoranu Mihajlović, Rasima Ljajića, Nikolu Selakovića, Vanju Udovičića, Ivana Tasovca i Aleksandra Antića koji ostaju u Vladi, novi članovi Vlade biće i Dušan Vujović, kao ministar privrede, Bratislav Gašić kao ministar odbrane, Zlatibor Lončar kao ministar zdravlja.

Na čelu Ministarstva državne uprave biće Kori Udovički, MUP će voditi Nebojša Stefanović, a Ministarstvo prosvete i nauke – Srđan Vrebić. U Vladi će biti i Aleksandar Vulin, ministarka bez portfelja zadužena za EU biće funkcionerka SNS-a Jadranka Joksimović, dok bi ministarstvo spoljnih poslovna trebalo da vodi lider SPS-a Ivica Dačić.
XS
SM
MD
LG