Linkovi

Vučić: Srbija za stabilnost regiona i RS


Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik i potpredsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić tokom susreta u Beogradu, 9. februara 2014.
Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik i potpredsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić tokom susreta u Beogradu, 9. februara 2014.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija svim sredstvima podržati stabilnost Republike Srpske i regiona jer je to za nju od presudnog značaja.

Posle sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom Vučić je podsetio da Srbija ima posebnu ulogu u sprovođenju Dejtonskog sporazuma.

“Ne želimo da se mešamo u bilo čije poslove, već da sačuvamo stabilnost u regionu i pomognemo političku i ekonomsku stabilnost RS. To je ključno za sve nas”, rekao je Vučić.

Kako smatra Milorad Dodik neredi u Federaciji su politički motivisani. On je ocenio da BiH ne može da preživi jer nema unutrašnji konsenzus, a po mišljenju predsednika Republike Srpske bošnjački politički vrh je izgubio kontrolu nad situacijom.

"Protesti nisu objedinili stanovništvo u BiH jer su u Federaciji politički motivisani", kazao je Dodik navodeći da su proteste organizovali predstavnici udruženja Bošnjaka.

Po rečima Dodika politička situacija u Republici Srpskoj je redovna i stabilna, a eskalacija protesta u nasilje u RS će, kako je dodao Dodik, biti zaustavljena.

Sastanku sa Vučićem prisustvovali su i predsednik Skupštine RS Igor Radojičić, i lider Srpske demokratske stranke RS Mladen Bosić, koji je izjavio da postoje pokušaji da se neredi iz Federacije prenesu u RS. Bosić je ocenio da se u BiH događaju opasni procesi koji mogu eskalirati, dok nijedna strana u RS ne želi nerede i nasilne, kaže lider SDS-a.
XS
SM
MD
LG