Linkovi

Sirija: Brojne žrtve obračuna izmedju frakcija


Prizor iz Homsa, 9. januar 2014.
Prizor iz Homsa, 9. januar 2014.

Sirijski aktivisti saopštili su da je skoro 500 osoba, uključujući 85 civila poginulo u sukobima između sirijskih pobunjenika i radikalne organizacije Islamistički pokret Iraka i Levanta.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su 482 osobe poginule tokom sedam dana tokom intenzivnih borbi u Alepu, Idlibu i provinciji Raka. Od 85 civila, navodi se da su 21 osobu usmrtili pripadnici Islamističkog pokreta, dok su ostali ubijeni u razmeni vatre.

Opservatorija je navela da je 240 boraca iz islamističkih i ne-islamističkih bataljona ubijeno u borbama, eksplozijama automobila i drugim napadima u Alepu, Raki, Hami i Idlibu, kao i da su pripadnici grupe za Irak i Levant likvidirali 20 civila u Alepu, dok je 157 boraca te Islamističke grupe poginulo u borbama, uključujući 47 koje su pogubili pobunjenici.

U međuvremenu, sirijska državna agencija objavila je da je danas vojska usmrtila 37 pobunjenika, koje je nazvala teroristima, dok su pokušavali da napuste oblast severno od grada Homsa koji je pod opsadom vladinih snaga. Ni agencija SANA ni Opservatorija nisu navele broj vladinih žrtava.
XS
SM
MD
LG