Linkovi

Mihajlović: Pobeda "Srpske" - put napred


Dok se Kosovo priprema za drugi krug lokalnih izbora, ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović posetila je Gračanicu, rekavši da očekuje pobedu kandidata Gradjanske inicijative "Srpska"

Na Kosovu se u nedelju, 1. decembra, održava drugi krug izbora za 24 gradonačelnika. Drugi izborni krug održace se i u sedam opština sa srpskom većinom. Ministarka energetike u Vladi Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u Gračanici da u svim opštinama očekuje pobedu kandidata Gradjanske inicijative “Srpska”.

Iz Centralne izborne komisije poručuju da je sve spremno za drugi krug izbora za gradonačelnike 24 kosovske opštine koji će se održati u nedelju 1.decembra. Pravo glasa ima 1.371.524 gradjanina, a biće otvorena 594 glasačka centra sa 816 glasačkih mesta.

U prvom krugu izbora koji je održan 3. novembra izabrani su gradonačelnici u 13 opština od kojih tri na severu Kosova, Zubinom potoku, Zvečanu i Leposaviću.

Drugi izborni krug održaće se i u preostalih sedam opština sa srpskom većinom.

Birači će u Klokotu glasati za kandidate Građanske inicijative “Srpska” i Samostalne liberalne stranke, Srećka Spasića i Sašu MIrkovića.

U Gračanici su kandidati GI "Srpska" Branimir Stojanović i Saveza kosovskih Srba Bojan Stojanović.U Strpcu u drugom krugu su kandidat Samostalne liberalne stranke Bratislav Nikolić i GI “Srpska” Ivan Redžić. Nenad Cvetković iz Samostalne liberalne stranke i Dragan Nikolić iz Srpske su kandidati za opštinu Parteš Pasjane. U Ranilugu će građani glasati za kandidate GI “Srpska i Srpske narodne partije Gradimira Mikića i Milana Aritonovća. Za Novo brdo se takmiče kandidat Demokratskog saveza Kosova Bajruš Imeri i Građanske iniciajtive “Srpska” Svetislav Ivanović.

Za prvog coveka opštine Severna Mitrovica građani će birati Olivera Ivanovića iz Gradjanske inicijative “SDP-Oliver Ivanović” i Krstimira Pantića iz GI “Srpska”
.
Ministarka energetike u Vladi Srbije Zorana Mihajliović boravila je danas na Kosovu. Ona je u porti manastira Gračanica izjavila da u svim opštinama očekuje pobedu kandidata iz Gradjanske inicijative “Srpska”.

“Ne samo da mislim da će se pobediti, nego mislim, da je to zaista put, da građanima koji živi na severu Kosova i južno od ibra, Srbima, bude bolje u narednom periodu. To je jedini način kroz institucije, da pokušamo da se zajednički povežemo tesnije, bolje i efikasnije da bi bilo posla. I ponovo to je moja poruka i to je način, da napravimo radna mesta da se ne živi od socijalne pomoći i samo onoga što daje Beograd i uvek će Beograd da daje, ali nije dovoljno, moramo da živimo i moramo da imamo nova radna mesta”, rekla je Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović je u Gračanici razgovarala sa radnicima elektroprivrede Srbije na Kosovu, a prethodno je u Kosovskoj Mitrovici sa rektorom prištinskog Univerziteta Srećkom Milačićem potpisla protokol o saradnji između Ministarstva energetike i Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu-EULEKS saopštila je povodom održavanja drugog kruga izbora 1.decembra, da su mere bezbednosti za drugi krug izbora za gradonačelnika na severu Kosovu detaljno planirane, pripremljene i koordinirane izmedju Kosovske Policije, Euleksa i Kfora.
XS
SM
MD
LG