Linkovi

Arafat otrovan polonijumom?


Prema izveštajima švajcarskih naučnika, neuobičajeno visoki nivoi radioaktivnog polonijuma nadjeni su u uzorcima iz ekshumiranih posmrtnih ostataka Jasera Arafata.

Forenzički testovi na uzorcima iz ekshumiranih posmrtnih ostataka palestinskog lidera Jasera Arafata pokazali su neočekivano visoke nivoe radioaktivnog polonijuma, preneli su mediji, a isto tvrdi i Arafatova udovica.

Prema izveštaju švajcarskih naučnika sa Univerziteta u Lozani, na 108 stranica, koji je objavila al-Džazira, neuobičajeno visoki nivoi polonijuma nađeni su u Arafatovim rebrima i karlici, kao i zemljištu sa kojim su se izmešali ostaci njegovih organa.

Arafatova udovica Suha izjavila je za Rojters u sredu da je "otkriven pravi zločin". Ona je istakla da je Arafatova smrt 2004. bila "političko ubistvo".

Palestinska komisija koja istražuje okolnosti smrti Jasera Arafata saopštila je da je dobila rezultate testova iz laboratorija u Švajcarskoj i Rusiji.

Te laboratorije, kao i treća, koja se nalazi u Francuskoj, uzele su uzorke sa Arafatovih posmrtnih ostataka prošlog novembra, pošto je njegovo telo ekshumirano u nameri da se utvrdi tačan uzrok smrti palestinskog lidera.
XS
SM
MD
LG