Linkovi

Nova stranica u odnosima Srbije i Hrvatske


Predsednici Hrvatske i Srbije prisustvovali su predstavi u osnovnoj školi "Matija Gubec" u gradu Donji Tavankut.
Predsednici Hrvatske i Srbije prisustvovali su predstavi u osnovnoj školi "Matija Gubec" u gradu Donji Tavankut.

Drugog dana posete hrvatskog predsednika Ive Josipovića Srbiji, predsednik Tomislav Nikolić poručio da njih dvojica otvaraju stranicu knjige odnosa između Srbije i Hrvatske, koju se niko pre njih nije usudio da otvori,

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegov hrvatski kolega Ivo Josipović posetili su danas mesto Donji Tavankut kod Subotice.

Nikolić je tom prilikom poručio da njih dvojica otvaraju stranicu knjige odnosa između Srbije i Hrvatske, koju se niko pre njih nije usudio da otvori, dodajući da je "popravljanje odnosa između dve zemlje, dobra poruka za građane".

Nikolić i Josipović razgovarali su sa sa predstavnicima hrvatske nacionalne zajednice u tom mestu, posetili su osnovnu školu "Matija Gubec", i obratili se učenicima subotičkih škola koje nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku i učenicima škola u Vojvodini, koji pohađaju predmet hrvatski jezik sa elementima nacionalne kulture.

Hrvatski predsednik izrazio je uverenje da se otvara nova stranica u odnosima Srbije i Hrvatske i dodao da Srbija i Hrvatska moraju pružiti svojim građanima sve uslove, bez obzira na to da li su Srbi, Hrvati ili neke druge nacionalnosti, da napreduju, neguju tradiciju, običaje i kulturu.
XS
SM
MD
LG