Linkovi

Fondacija Gerija Sinisa pomaže veteranima


Geri Sinis
Geri Sinis

Dogadjaji 11. septembra podstakli su američkog glumca Gerija Sinisa da osnuje sopstvenu fondaciju koja pruža pomoć vojnicima, ranjenima i njihovim porodicama.

Američki glumac, Geri Sinis, pre tri godine je osnovao Fondaciju za pomoć američkim veteranima. Sinis navodi da su dogadjaji 11. septembra 2001. doprineli odluci da osnuje sopstvenu fondaciju, koja bi pomagala vojnicima, ranjenima i njihovim porodicama iz svakog terorističkog napada u Americi ili rata u koji su uključeni američki borci.

Do sada je Geri Sinis igrao u brojnim filmovima, a devet godina zabavlja milione obožavalaca u policijskoj seriji američke televizijske mreže Si Bi Es - "Mesto zločina: Njujork", gde igra detektiva, Meka Tejlora. No, gluma mu nije jedina preokupacija. Teroristički napadi jedanaestog septembra 2001. godine, ostavili su snažan utisak na njega:

“Decenijama sam pomagao brojne organizacije koje su blisko sarađivale sa veteranima i svima koji nas štite, i doprinosio sam koliko sam mogao. Posle napada 11. septembra, pojačao sam sopstvena nastojanja i potpuno se posvetio onima koji su bili u prvim redovima da pomognu postradalima. Shvatio sam da je ljudima potrebna ogromna pomoć, svima onima koji su pritekli u pomoć odmah posle napada. “

Sinis smatra da je pomoć zajednice od presudnog značaja za povratak preživelih strašne tragedije u normalan život.

“Sloboda mi je veoma važna i znam kako se ostvaruje. Za nju se bore i štite je brojni muškarci i žene širom Amerike. Što se jasno videlo posle napada u Njujorku i Vašingtonu. To je činjenica koju niko ne može da porekne. “

Sinis priča kako se osećao kada je gledao posledice napada izvršenih 11. septembra.

Bio sam uplašen posle događaja 11. septembra. Zato sam udvostručio i utrostručio sopstvene napore, energiju i vreme da podignem moral. Iskoristio sam status zvezde da prikupim sredstva i upoznam sve sa posledicama tih užasnih događaja. Svi ti elementi su doprineli mojoj odluci da osnujem fondaciju. Sredstva za pomoć drugima skupljam i koncertima moje grupe ‘Poručnik Den’, koji je jedna od ličnosti iz filma Forest Gamp."
XS
SM
MD
LG