Linkovi

Novi ministri preuzeli dužnost


Prva sednica rekonstruisane vlade Srbije, 3. septembra 2013.
Prva sednica rekonstruisane vlade Srbije, 3. septembra 2013.

Posle izbora novih ministara, premijer Dačić je rekao da je Vlada kao svoje strateške ciljeve postavila ubrzanje evropskih integracija, kao i zaustavljanje ekonomskog sunovrata Srbije:

Novoizabrana, rekonstruisana Vlada Srbije održala je prvu sednicu, a u pozadini su nastavljena polemike vlasti i opozocije o dosadašnjim rezultatima i očekivanjima od nove Vlade.

Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je sinoć zadovoljstvo što je Vlada dobila podršku Skupštine i istakao da će izbor novih članova biti podsticaj za bolji rad u narednom periodu.

Posle izbora novih ministara, Dačić je rekao da je Vlada kao svoje strateške ciljeve postavila ubrzanje evropskih integracija, kao i zaustavljanje ekonomskog sunovrata Srbije:

"Kao preduslov svih drugih ciljeva koje smo postavili je stabilizacija ekonomije, zaustavljanje ekonomskog sunovrata, otvaranje novih radnih mesta, konsolidacija javnih finansija, pokretanje privrednog rasta. I to će biti kriterijumi na osnovu kojih ćemo ocenjivati rad Vlade u narednom periodu", izjavio je Dačić.

A na današnjoj konferenciji za novinare lider Demokratske stranke Dragan Đilas je ocenio da je u Srbiji na delu uvođenje diktature i ogromne moći i vlasti jednog čoveka. Govoreći o rekonstrukciji Vlade Djilas je rekao je sinoć završena farsa koja je trajala pet meseci:

"Nema ni jedne oblasti danas u Srbiji u kojoj je bolje nego pre 13 meseci. Da li je bolje u ekonomiji? Nije bolje. Kad uđete na sajt Službe za nacionalno zapošljavanje vidite da je u julu prošle godine bilo 750 hiljada ljudi bez posla, danas ih ima 784 hiljade. To što koristite istraživanja, koja nisu tačni podaci – ne znači da možete da sakrijete taj podatak."

A nakon što su novi i stari ministri obavili primopredaju dužnosti, nova Vlada je danas održala i prvu sednicu, na kojoj je doneta odluka da se formira tim koji je zadužen za koordinaciju i vođenje procesa pregovora o pristupanju Srbije EU, a profesor Fakulteta političkih nauka Tanja Miščević imenovana je za šefa Pregovaračkog tima.
XS
SM
MD
LG