Linkovi

Novi ministri preuzeli dužnost

  • Rade Ranković

Prva sednica rekonstruisane vlade Srbije, 3. septembra 2013.

Posle izbora novih ministara, premijer Dačić je rekao da je Vlada kao svoje strateške ciljeve postavila ubrzanje evropskih integracija, kao i zaustavljanje ekonomskog sunovrata Srbije:

Novoizabrana, rekonstruisana Vlada Srbije održala je prvu sednicu, a u pozadini su nastavljena polemike vlasti i opozocije o dosadašnjim rezultatima i očekivanjima od nove Vlade.

Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je sinoć zadovoljstvo što je Vlada dobila podršku Skupštine i istakao da će izbor novih članova biti podsticaj za bolji rad u narednom periodu.

Posle izbora novih ministara, Dačić je rekao da je Vlada kao svoje strateške ciljeve postavila ubrzanje evropskih integracija, kao i zaustavljanje ekonomskog sunovrata Srbije:

"Kao preduslov svih drugih ciljeva koje smo postavili je stabilizacija ekonomije, zaustavljanje ekonomskog sunovrata, otvaranje novih radnih mesta, konsolidacija javnih finansija, pokretanje privrednog rasta. I to će biti kriterijumi na osnovu kojih ćemo ocenjivati rad Vlade u narednom periodu", izjavio je Dačić.

A na današnjoj konferenciji za novinare lider Demokratske stranke Dragan Đilas je ocenio da je u Srbiji na delu uvođenje diktature i ogromne moći i vlasti jednog čoveka. Govoreći o rekonstrukciji Vlade Djilas je rekao je sinoć završena farsa koja je trajala pet meseci:

"Nema ni jedne oblasti danas u Srbiji u kojoj je bolje nego pre 13 meseci. Da li je bolje u ekonomiji? Nije bolje. Kad uđete na sajt Službe za nacionalno zapošljavanje vidite da je u julu prošle godine bilo 750 hiljada ljudi bez posla, danas ih ima 784 hiljade. To što koristite istraživanja, koja nisu tačni podaci – ne znači da možete da sakrijete taj podatak."

A nakon što su novi i stari ministri obavili primopredaju dužnosti, nova Vlada je danas održala i prvu sednicu, na kojoj je doneta odluka da se formira tim koji je zadužen za koordinaciju i vođenje procesa pregovora o pristupanju Srbije EU, a profesor Fakulteta političkih nauka Tanja Miščević imenovana je za šefa Pregovaračkog tima.
XS
SM
MD
LG