Linkovi

Madona najplaćenija zvezda 2013.


Pop zvezda je zahvaljujući svojoj svetskoj turneji u proteklih godinu dana zaradila 125 miliona dolara.

Madona je zauzela prvo mesto na Forbsovoj listi najplaćenijih zvezda na svetu 2013. godine, jer se procenjuje da je u protekloj godini zaradila 125 miliona dolara. 14 zvezda koje zauzimaju prvih deset pozicija ukupno je zaradilo više od milijardu dolara.

Madona svakako ima razloga za osmeh... Sa novih 125 miliona dolara koje je zaradila izmedju juna prošle i juna ove godine, “Materijalna devojka” zauzela je prvo mesto na listi najplaćenijih zvezda 2013, prema podacima magazina Forbs.

Veteranki muzičke scene najveći prihod donela je njena najnovija svetska turneja, a Džon Simson, direktor programa za biznis i zabavu Američkog Univerziteta, kaže da to ne iznenadjuje ako pogledamo cenu ulaznica za koncerte.

"Turneje danas donose mnogo više novca zbog skupih karata, ljudi su spremni da plate 200 dolara da bi odgledali neki koncert, dok su pre 20 godina trošili 20 dolara.”

Na dalekom drugom mestu Forbsove liste je holivudski reditelj Stiven Spilberg sa zaradom od 100 miliona – koju mu i danas donose prihodi od ranijih blokbastera kao što su E.T. i Park iz doba jure.

Simson kaže da nije slučajno što su mnoge od zvezda sa najvećim primanjima rodjene u SAD ili tu žive.

“SAD su uvek imale neverovatnu sposobnost da stvore nešto što ostatak sveta konzumira. Ako obidjete svet, u većini zemalja, prema konzervativnoj proceni, izmedju 30 I 50% muzike koju čujete je snimljeno u SAD. Isto važi za veliki broj igranih filmova.”

Treće mesto na listi, sa zaradom od 95 miliona dolara, dele medijski moguli Sajmon Kauel i Hauard Stern, kao i britanska spisateljica E.L. Džejms koja je prodala i prava na ekranizaciju svog bestselera “Pedeset nijansi sive”.

Deveto mesto na listi je zauzela Opra Vinfri, koja je prošle godine bila prva, a sada zaradila 77 miliona dolara, 88 miliona manje nego prethodne godine.

Madonina koleginica, pop zvezda Lejdi Gaga, popela se na sedmo mesto, koje deli sa producentom Pirata sa Kariba, Džerijem Brukhajmerom. Oboje su u proteklih godinu dana zaradili 80 miliona.

Džon Simson kaže da će novac nastaviti da se priliva zahvaljujući potrošačima.

"Svi volimo priče. Volimo da pričamo jedni drugima priče, tako da kada pronadjemo sjajne pripovedače, bilo da pišu pesme, knjige, ili su stvaraoci filmova, oni nas očaravaju.”

Ta očinjenost se takodje odnosi na zvezde sporta. Šampion u golfu Tajger Vuds je jedini sportista koji je dospeo na listu deset zvezda sa najvećom zaradom. On deli osmo mesto sa filmskim producentom i glumcem Tajlerom Perijem.
XS
SM
MD
LG