Linkovi

"Čudo u Meksiku" - svi putnici preživeli rušenje aviona


Spasioci i vatrogasci na mestu rušenja aviona kompanije Aeromexico.
Spasioci i vatrogasci na mestu rušenja aviona kompanije Aeromexico.

Rušenje aviona u Meksiku - koje su svi putnici preživeli - nazivaju “Čudom u Meksiku”. Na najnovijem snimku prikazana je zastrašujuća atmosfera u avionu kompanije "Aviomeksiko", koji se ubrzo po uzletanju srušio u obližnje polje. Svedoci tog nesrećnog događaja sa srećnim krajem kažu da su za dlaku izbegli katastrofu.

Ubrzo nakon uzletanja sa piste aerodroma u državi Durango, avion se srušio u obližnje polje i zapalio se. Neposredno pred izbijanja plamena pojavio se oblak gustog dima. Ipak, za to vreme svi putnici uspeli su da pobegnu iz aviona.

„Bio je to snažan udarac pri kojem sam osetio kako se trup aviona savio”, ispričao je jedan od putnika, otac Santos.

Među putnicima bilo je najmanje 65 Amerikanaca, uključujući i sveštenika Ezekila Sančeza iz Čikaga koji je prilikom udarca slomio ruku i nakon uspešne operacije u dobrom je raspoloženju.

"Imao sam prelome na nekoliko mesta i morali su da mi stave zamenu. Postao sam bionički sveštenik."

Sa sveštenikom su putovali Rivera i Nestor Martinez.

“Uspeo sam da iskočim kroz prozor na krilo. Odatle sam pokušao dalje da se krećem, ali je bilo isuviše klizavo pa sam odlučio da skočim.”

Nakon što je shvatila da nešto nije u redu sa avionom Rivera je zgrabila dve stvari - ruku svoje ćerke i lekove koji su neophodni da je održe u životu.

“Pokušala sam da zagrlim svoju ćerku, vrištala je i držala sam je. Pogledala sam iza sebe i videla dim i plamen. Mislili smo da niko nije preživeo. Niko! Videla sam oca Ezekila I troje, četvoro, petoro i možda šest osoba u istim ambulantnim kolima. Plakali smo i grlili se. Zahvaljivali smo Bogu što smo živi.”

I dok se istraga nesreće nastavlja, otac Sančez zaključuje..

“Ne bi to mogao opisati nikako drugačije nego kao čudo.”

XS
SM
MD
LG