Linkovi

Đilas: Opozicija se ne zalaže za bojkot, nego za fer i demokratske izbore


Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas, (Foto: Medijacentar Beograd)

Lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas izjavio je danas da se slaže sa stavom Evropske komisije da je parlament mesto gde treba raspravljati o svim političkim pitanjima, ali da smatra da opoziciji nije mesto u Skupštini Srbije, "ako se ta institucija pretvara u nešto što ona nije". On je najavio i da će se opozicija sastati sutra sa Dejvidom Mekalisterom.

Na pitanje da li će poslanici koji su deo Saveza za Srbiju nastaviti bojkot posle poruke iz Brisela da to nije najbolji način, Ðilas je rekao da se slaže da su parlamenti mesto za debatu i da opozicija na tome takođe insistira.

Ako se nekome oduzima reč, izmišlja 500 amandmana da bi se potrošilo vreme, ako se to pretvrara u vređanje i svađe, onda opoziciji tamo nije mesto. Ne postoji nikakva mogućnost da oni koji se bore protiv ovog sistema i režima učestvuju u radu parlamenata, ako parlament izgleda onako kako danas izgleda,” rekao je Ðilas.

Takođe, rekao je i da ne postoji mogućnost da učestvuju na bilo kojim izborima, ako “to nisu izbori”. “Svaki put kada dobijem stav da bojkot nije rešenje, ja kažem - da, apsolutno. Mi se ne zalažemo za bojkot, nego za slobodne i fer izbore,” rekao je on novinarima u Beogradu.

Ðilas je prethodno sa funkcionerom Narodne stranke Nikolom Jovanovićem “svečano presekao vrpcu” u ulici Bore Stankovića na Vračaru koja ima oko 200 metara, a gradi se od 2017. godine kako bi, kaže, pokazao da se Beograd i Srbiju sporo razvijaju.

Mi smo danas malo u šali sve ovo uradili, ali treba da shvatite da kada se jedna ulica radi 20 meseci, to znači da nije urađeno bar pet, koje su mogle u isto vreme da se urade sa istim ljudima i istom opremom,” rekao je Ðilas navodeći da je ulica na Vračaru koju je prethodno “izmerio” pravi pokazatelj.

Na pitanje novinarke Studija B kako je moguće da njegova firma u Češkoj ima mnogo manju zaradu nego pre ulaska u politiku, Ðilas nije odgovorio, rekavši da ne daje izjave za prorežimske medije koje uređuje Aleksandar Vučić.

Za Pink, Studio B, i za tabolide poput Informera i Alo-a ne dajem izjave. To što vi radite je sramota. Sa vama se srećem samo na sudu zbog onoga što objavljujete”,” rekao je Ðilas.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG