Linkovi

Netanjahu krenuo u SAD


Izraeklski premijer juče tokom molitve ispred Zida plača u starom Jeruslamu
Izraeklski premijer juče tokom molitve ispred Zida plača u starom Jeruslamu

Izraelski premijer pred polazak u Vašington, gde u utorak treba da održi kontoverzni govor na zajedničkoj sednici oba doma Kongresa, poručio da ide u istorijsku misiju da pokuša da spreči postizanje sporazuma o iranskom nuklearnom programu...

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu krenuo je u Vašington, gde ove nedelje treba da održi kontroverzni govor na zajedničkoj sednici američkog Kongresa.

Pre ulaska u avion na aerodromu Ben Gurion, Netanjahu je poručio da kreće u "istorijsku misiju" da pokuša da spreči postizanje sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

Bela kuća je gnevna zbog toga što se predsedavajući Predstavničkog doma republikanaca Džon Bejner nije konsultovao sa predsednikom pre nego što je pozvao izraelskog premijera da se obrati zakonodavcima. Neke demokrate planiraju da bojkotuju Netanjahuov govor zakazan za utorak.

Savetnica za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs nazvala je Netanjahuove planove "destruktivnim za prirodu odnosa", dodajući su oni između SAD i Izraela uvek bili nestranački, ali da su se pogoršali zbog poslednjih jednostranačkih poteza.

Netajahu, koga kasnije ovog meseca očekuju parlamentarni izbori obećao je da će ulčiniti sve u njegovoj moći da osigura budćnost Izraela.

XS
SM
MD
LG