Linkovi

Britanija: Samo 5% ruskih napada na ID


Snimak ruskog ministartva odbane na kojem se vidi jedan od vazdušnih napada u Siriji
Snimak ruskog ministartva odbane na kojem se vidi jedan od vazdušnih napada u Siriji

Ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Majkl Felon, u intervjuu za dnevni list "San", rekao da je najveći broj ruskih bombi bačen na druge pobunjeničke grupe u Siriji, među kojima je i Slobodna sirijska armija, koju Zapad podržava...

Ekstremisti Islamske države bili su meta samo pet odsto ruskih vazdušnih napada u Siriji, izjavio je ministar odbrane Velike Britanije Majkl Felon, dok se vazdušna kampanja Moskve nastavlja i četvrti dan, bez obzira na zabrinutosti zapadnih zemalja.

U intervjuu za dnevni list "San", Felon je istakao da je najveći broj ruskih bombi bačen na druge pobunjeničke grupe u Siriji, među kojima je i Slobodna sirijska armija, koju Zapad podržava, i da je u napadima ubijeno i mnogo civila.

S druge strane, ruska vojska saopštila je da su njene snage izvele više od 60 letova u poslednja 72 sata, i da su gađale više od 50 objekata Islamske države u Siriji, od kojih je nekoliko i uništila, između ostalog komandnu stanicu i bunker sa oružjem u Raki, skladište municije u Džisr al-Šuguru i kamp za obuku u pokrajini Idlib.

XS
SM
MD
LG