Linkovi

Tramp prikupio skoro 6 miliona dolara za veterane


Tramp tokom današnjeg obraćanja novinarima u Njujorku
Tramp tokom današnjeg obraćanja novinarima u Njujorku

Verovatni predsednički kandidat Republikanske stranke Donald Tramp izjavio je da je prikupio 5 miliona i 600 hiljada dolara za grupe koje pomnažu američkim veteranima, kada je u januaru preskočio debatu republikanskih pretendenata.

Njujorški milijarder trakođe je gnevno je odbacio izveštaje pojedinih medija koji su se pitali da li je novac stigao do onoga kome je namenjen. Tramp je u svom oblakoderu na Menhetnu rekao da je novac, uključujući milion dolara koje je sam priložio fondu, poslat više od 40 privatnih grupa, koje pomažu američkim vojnim veteranima, među kojima su mnogi koji se vraćaju iz borbenih misija na Bliskom istoku.

Tramp je naglasio da suma od 5,6 miliona može da se poveća i da nijedan dolar tog novca nije upotrebljen za adimistrativne troškove, kako bi se proverio kredibilitet primalaca donacije.

Guverner Kalifornije podržao Klinton

Bivša državna sekretarka Hilari Klinton je sve bliže predsedničkoj nominaciji Demokratske stranke, ali je čeka još jedna žustra politička bitka u Kaliforniji, američkoj državi sa najviše stanovnika, protiv svog jedinog rivala Bernija Sandersa.

Klinton bi 7. juna, posle glasanja u Nju Džersiju, Kaliforniji, Montani Nju Meksiku, Severnoj i Južnoj Dakoti trebalo da stigne do neophodnog broja delegata za dobijanje nominacije, ali se nada i da će uspeti da izbegne neprijatan poraz u Kaliforniji.

U tome će joj svakako pomoći današnja podrška od guvernera Džerija Brauna, koji je poručio da Hilari Klinton ima najbolju šansu da u novembru pobedi Doinalda Trampa.

XS
SM
MD
LG