Linkovi

Pucnjava u Ostinu, jedna osoba stradala


Policija vrši uviđaj rano jutros u glavnom gradu Teksasa Ostinu
Policija vrši uviđaj rano jutros u glavnom gradu Teksasa Ostinu

Jedna osoba je ubijena, dok su tri ranjene tokom pucnjave koja se dogodila rano jutros u Ostinu, u saveznoj državi Teksas.

Šef policije Ostina Brajan Menli rekao je da je neidentifikovani napadač otvorio vatru na masu, pošto je prethodno došlo do nekakve svađe. Potraga za osumnjičenim je u toku, a motiv napada još nije jasan.

Policija je od javnosti zatražila informacije, uključujući video snimke, u pokušaju da pronađe napadača, za koga se veruje da je u svojim 20-im godinama.

Nekoliko minuta posle te pucnjave, prema rečima Menlija, muškarac je otvorio vatru nekoliko ulica dalje za vreme konfrontacije u jednoj javnoj garaži. Prolaznici su ga oborili i on je smešten u bolnicu zbog povreda, koje je zadobio prilikom hapšenja. Kako izgledna niko nije povređen u tom incidentu.

Policija je najpre verovala da su dve pucnjave povezane i da je postojao aktivni napadač, ali je Menli izjavio da je inicijalnom istragom utvrđeno da se radi o dva nepovezana incidenta.

Nedavni napadi na policiju i ubistva policajaca doprineli su da policijske snage širom SAD, posebno u Teksasu, budu pod visokim stepenom uzbune.

XS
SM
MD
LG