Linkovi

Ana bez finala u Parizu


Ana Ivanović odlazi sa centralnog terena Rolan Garosa posle poraza od Lucije Šafarove
Ana Ivanović odlazi sa centralnog terena Rolan Garosa posle poraza od Lucije Šafarove

Najbolja srpska teniserka odlično počela meč protiv Čehinje Šafarove, ali u završnici prvog seta stala i dozvolila protivnici da napravi preokret...

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u polufinalu izgubila od Čehinje Lucije Šafarove, u dva seta - 7:5 i 7:5.

Ivanović je odlično počela meč, povela sa 3:0, vodila 4:1, imala priliku za 5:1 i servirala za set na 5:3, ali je onda neobjašnjivo popustila i dozvolila protivnici da osvoji prvi set i povede sa 3-1 u drugom. Ana se nije predavala i uspela je da izjednači na 5:5, oduzevši servis Šafarovoj kada je servirala za meč. Međutim, odmah potom je odigala loš gem, a levoruka Čehinja nije propustila drugu priliku i plasirala se u prvo grand slem finale, gde je čeka duel sa najboljom teniserkom sveta - Serenom Vilijams.

Amerikanka je uprkos simptomima gripa, koji je - kako je rekla - muči još od trećeg kola, uspela da napravi preokret protiv Švajcarkinje Timee Bačinski - 4:6, 6:3 i 6:0.

Biće to 24. grand slem finale za mlađu od sestara Vilijams, koja ima 19 titula sa najveća četiri turnira.

Polufinala u konkurenciji tenisera igraju se sutra, a sastaju se Novak Đoković i Endi Mari, odnosno Stanislas Vavrinka i Žo-Vilfred Conga.

XS
SM
MD
LG