Linkovi

Novak prvi polufinalista u Londonu


Novak Đoković slavi jedan od poena osvojenih u duelu sa Milošem Raonićem u londonskoj O2 areni
Novak Đoković slavi jedan od poena osvojenih u duelu sa Milošem Raonićem u londonskoj O2 areni

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale završnog turnira sezone u Londonu, na kojem brani titulu osvojenu u poslednje četiri godine i pokušava da se vrati na prvo mesto svetske rang-liste.

Đoković je u drugom kolu grupe koja nosi ime Ivana Lendla pobedio Kanađanina Miloša Raonića u vrlo neizvesnom meču, koji je odlučen posle dva taj brejka - u prvom je Đoković trijumfovao 8:6, a u drugom 7:5, posle dva sata i 15 minuta igre.

U prvom meču grupe "Ivan Lendl", Austrijanac Dominik Tim ostvario je prvu pobedu u Londonu, pošto je sa 2:1, po setovima 6:1, 3:6 i 6:4 pobedio takođe debitanta na završnom turniru sezone Francuza Gaela Monfisa. Tim je tako zadržao šanse za plasman u polufinale, pošto ga u četvrtak čeka poslednji meč u grupi protiv Miloša Raonića, dok je Monfis eliminisan bez obzira na rezultat poslednjeg meča u grupi protiv Đokovića za dva dana.

Sutra se igraju drugi mečevi u grupi "Džon Mekinro", a sastaju se Britanac Endi Mari i Japanac Kei Nišikori, odnosno Švajcarac Sten Vavrinka i Hrvat Marin Čilić. Mari i Nišikori imaju po jednu pobedu, dok su Vavrinka i Čilić doživeli poraze u prvim mečevima.

XS
SM
MD
LG