Linkovi

Uhapšen osumnjičeni za pucnje ka Beloj kući


This time each year, thousands of cherry trees display white and pink flowers throughout Washington, most prominently around the Tidal Basin. (Photo: Andrew Bossi)

Američke vlasti su saopštile da je uhapšen 21-ogodišnji mladić koji se dovodi u vezu sa prošlonedeljnim pucnjima prema Beloj kući.

Američka Tajna služba, koja štiti predsednika i ostale najviše zvaničnike, danas je saopštila da je Oskar Ortega-Ernandez uhapšen u hotelu u saveznoj državi Pensilvanija. Vlasti su saopštile da su dva metka pogodila Belu kuću, od kojih je jedan pogodio spoljni prozor, ali ga je zaustavio sloj neprobojnog stakla. Predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel u to vreme, 11. novembra, nisu bili u kući. Oni su u petak bili u Kaliforniji, pre odlaska na Havaje, gde je Obama bio domaćin Azijsko-pacifičkog samita.

Vlasti su počele poteru za Ortegom-Ernandezom nakon što su ga doveli u vezu sa napuštenim automobilom, pronadjenim u petak, u kojem je bilo oružje. On je opisan kao beli Hispanik, koji je hapšen u tri američke države, i ima nekoliko tetovaža, od kojih je jedna reč "Izrael" istetovirana na njegovom vratu.

XS
SM
MD
LG