Linkovi

Nevreme u SAD odnelo 17 žrtava


Bil Mozli iz Klintona u državi Misisipi u svojoj kući posle naleta tornada. Većina stvari u vitrini sa porcelanom ostalo je netaknuto.

Najmanje 17 osoba stradalo je od četvrtka u snažnim olujama širom Sjedinjenih Država.

Zvaničnici u državi Alabama na jugu zemlje saopštili su da su tri odrasla člana jedne porodice poginula u svojoj kući, kada je na nju kasno sinoć naleteo Tornado. U drugom delu iste države, oluja je usmrtila majku i njeno dvoje dece. Sedma žrtva stradala je kada je tornado odneo prikolicu u kojoj je taj čovek živeo i nosio je čitavih 500 metara. Još jedna osoba poginula je u susednoj državi Misisipi.

Oluja je čupala drveće iz korena, rušila električne vodove, nosila krovove s kuća i raznosila pokretne kuće po auto-putevima. Guverner Alabame Robert Bentli proglasio je vanredno stanje.

Preostalih devet žrtava stradale su u državama Oklahoma i Arkanzas, kasno uveče u četvrtak i u ranim jutarnjim satima u petak. Zvaničnici kažu da je u naletu tornada, u četvrtak uveče u gradiću Tuška u Oklahomi, stradalo dvoje ljudi, a uništena je i jedina škola u tom mestu.

U Arkanzasu, sedam osoba je stradalo kada je oluja stigla do te države, rušeći države, zgrade i izazivajući dodatnu štetu. Vlasti su saopštile da su tri žrtve bile mlađe od sedam godina.

XS
SM
MD
LG