Linkovi

Jemen: Ubijen američki nastavnik


Ekstremisti u Jemenu
Ekstremisti u Jemenu

Jemenski ekstremisti povezani sa al-Kaidom preuzeli su odgovornost za ubistvo američkog nastavnika stranih jezika u južnom gradu Taizu

Bezbjednosni zvaničnici navode da je nastavnik, inače zamjenik direktora jednog evropskog instituta za strane jezike, bio u automobilu kada su na njega otvorili vatru napadači na motociklu. Zvaničnik Stejt Dipartmenta potvrdio je izvještaje o ubistvu, ističući da je riječ o užasnom zločinu. Takođe je pozvao jemenske vlasti da odgovorne privedu pravdi.

Pripadnici ekstremističke organizacije Ansar al-Šaria su u tekstualnoj poruci novinarima u Jemenu saopštili da su ubili Amerikanca zato što je bio hrišćanski misionar. Najnoviji incident dogodio se tri dana nakon što je u lučkom gradu Hodeidi oteta švajcarska nastavnica. Još nije poznato ko su otmičari.

U Jemenu vlada haotična situacija nakon izbijanja protesta prošle godine, koji su primorali predsjednika Ali Abdulaha Saleha da podnese ostavku. Ekstremisti su iskoristili nerede i preuzeli kontrolu nad nekoliko gradova.

XS
SM
MD
LG