Linkovi

Greškom deportovana devojčica ponovo u SAD


Džakadrijen Tarner sinoć po sletanju na međunardoni aerodrom u Dalasu

Američka tinejdžerka Džakadrijen Tarner, koja je prošlog maja deportovana u Kolumbiju, pošto je tvrdila da je 21-ogodišnja Kolumbijka - vratila se u Sjedinjene Države.

Petnaestogodišnjakinja - za koju se veruje da je trudna - stigla je kasno sinoć u Teksas, gde je prošla ispitivanje imigracione službe pre nego što se vratila porodici.

Ni američki sud niti kolublijski zvaničnici nikad nisu doveli u pitanje njen identitet, iako devojka nije govorila španski, a vlasti u Bogoti trenutno pokušavaju da utvrde kako je dobila privremeni pasoš i radnu dozvolu u Kolumbiji.

Njena majka, baka i obezbeđenje okružili su devojčicu na aerodromu u Dalasu i omogućili joj prolaz kroz masu novinara i foto-reportera koji su očekivali njen dolazak. Njen advokat rekao je da porodica neće davati izjave, ali da su svi srećni zbog njenog povratka kući.

Tarner je pobegla od kuće krajem 2010, a u aprilu prošle godine uhapšena je u Hjustonu zbog krađe. Tokom krivičnog postupka tvrdila je da se zove Tika Lanej Kortes, i da je državljanka Kolumbije.

XS
SM
MD
LG