Linkovi

Bajden razgovarao sa Tadićem uoči presude MSP


Bajden: Podrška teritorijalnom integritetu Kosova

Uoči saopštenja savetodavnog mišljenja Medjunarodnog suda pravde o legalnosti kosovskog proglašenja nezavisnosti, američki potpredsednik Džozef Bajden nazvao je danas srpskog predsednika Borisa Tadića, saopšteno je iz Bele kuće.

Kako se navodi, američki potpredsednik razgovarao je sa Tadićem u okviru nastojanja američke administracije da promoviše mir, stabilnost i prosperitet u Jugoistočnoj Evropi. Bajden je potvrdio punu podršku Vašingtona demokratskom i multietničkom Kosovu, i podvukao nepokolebljivu predanost SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kosova.

On je apelovao na vladu Srbije da konstruktivno radi na rešavanju praktičnih pitanja sa Prištinom, kako bi se unapredio život gradjana Srbije, Kosova i celog regiona.

Potpredsednik Bajden istakao je da postoje snažne i duboke veze izmedju Sjedinjenih Država i Srbije, i pohvalio bilateralnu saradnju Beograda i Vašingtona u nizu oblasti. On je, ujedno, odao priznanje predsedniku Tadiću i srpskoj vladi na radu na unapredjenju i jačanju odnosa sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom. Džo Bajden je takodje srdačno pozdravio rešenost Srbije da u potpunosti saradjuje sa Haškim tribunalom, navodi se u saopštenju Bele kuće.

XS
SM
MD
LG