Linkovi

SAD: Uhapšeni učesnici protesta


Prizor sa protesta "Okupiraj Volstrit"

Američke vlasti uhapsile su desetine učesnika protesta Okupiraj Vol strit u nekoliko velikih gradova, jer su prekršili lokalne propise - provevši noć u gradskim parkovima i na trgovima.

Policija je jutros pre svanuća ispraznila park u Ričmondu u Virdžiniji, naredivši desetinama učesnika protesta da napuste šatorsko naselje podignuto sredinom ovog meseca i uhapsivši nekoliko aktivista koji su odbili da se povinuju naređenju.

Takođe na jugu zemlje, policija je juče ujutru uhapsila 38 aktivista u Ostinu u Teksasu, koji su bez dozvole tokom noći držali tezgu sa hranom na prostoru ispred Gradske skupštine gde se protesti održavaju.

Na severozapadu zemlje, u Portlandu u Oregonu, vlasti su juče uhapsile desetine aktivista koji su pre zore sedeli u gradskom parku uprkos zabrani. Nema vesti o nasilju i povredama tokom akcija policije.

Protesti pod parolom Okupiraj Vol strit počeli su prošlog meseca u Njujorku, kao neorganizovani pokret protiv pohlepe korporacija, ekonomske nejednakosti i visoke nezaposlenosti.

XS
SM
MD
LG