Linkovi

Rast podrške za Trampa, pad za Klinton


Hilari Klinton i Donald Tramp
Hilari Klinton i Donald Tramp

Donald Tramp, pretendent za republikansku predsedničku nominaciju uživa podršku 33 odsto republikanskih birača, dok demokratskom kandidatu Hilari Klinton popularnost pada šest nedelja zaredom

Prema najnovijim anketama lista Vašington Post i TV mreže ABC, Donald Tramp, pretendent za republikansku predsedničku nominaciju uživa podršku 33 odsto republikanskih birača što je za skoro deset odsto više nego u julu.

Na drugom mestu sa 20 odsto je doktor Ben Karson, dok se za bivšeg guvernera Floride Džeba Buša izjašnjava svega 9 odsto birača. Za predsedničku nominaciju Republikanske stranke bori za sada se bori 15 pretendenata.

Prema istoj anketi popularnost Hilari Klinton, koja se bori za predsedničku nominaciju Demokratske stranke, opada već šest uzastopnih nedelja. Njen glavni suparnik socijalista Berni Sanders uživa podršku samo 28 odsto demokrata.

Međutim, mogući ulazak u trku potpredsednika Džo Bajdena bi mogao da bude opasan za Klinton, jer ankete pokazuju da se tada samo 42 odsto opredeljuje za nju, 24 odsto za Sandersa i 21 odsto za Bajdena.

XS
SM
MD
LG