Linkovi

Važni republikanski glasovi za Romnija


Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske partije, Mit Romni., dobio je podršku Džordža Buša starijeg, Džeba Buša i Marka Rubia.
Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske partije, Mit Romni., dobio je podršku Džordža Buša starijeg, Džeba Buša i Marka Rubia.

Bivši američki predsednik Džordž Herbert Voker Buš namerava da podrži nominaciju Mita Romnija za predsedničkog kandidata Republikanske stranke. Romnijev portparol je izjavio da će bivši predsednik to da saopšti danas u Hjustonu. Nedelju dana ranije, sin bivšeg predsednika i bivši guverner Floride Džeb Buš, takođe je saopštio da podržava Romnija.

Američki senator iz Floride, Marko Rubio, juče je u intervjuu za nacionalnu TV mrežu rekao da je sve izvesnije da će bivši guverner Masačusetsa prikupiti dovoljno delegatskih glasova da obezbedi nominaciju. Rubio je rekao da nema sumnje da će Romni voditi konzervativnu politiku ako bude izabran i da će „u svakom pogledu“ biti bolji od sadašnjeg demokratskog predsednika Baraka Obame.

Nedavno izabranog senatora i zvezdu Republikanske partije u usponu, favorita konzervativnog Pokreta čajanke, mnogi smatraju mogućim kandidatom za potpredsednika. Ipak, Rubio je rekao da ne veruje da će ga Romni pozvati da se zajedno kandiduju i izrazio želju da ostane u američkom Senatu. Najnovija podrška vodećih republikanaca povećava Romnijeve šanse da osvoji nominaciju.

Prema različitim izvorima, Romni je prikupio najmanje 560 delegatskih glasova, njegov najbliži supranik, Rik Santorum, ima najmanje 260, a Njut Gingrič je zaostao sa najmanje 135. Kandidat treba da osvoji 1144 delegatska glasa, da bi bio nominovan kao protivkandidat Baraku Obami na opštim izborima u novembru.

XS
SM
MD
LG