Linkovi

Republikanski izbori u Koloradu i Minesoti


Mit Romni se nada da će na današnjim stranačkim skupovima u Koloradu i Minesoti učvrstiti status favorita

Pretendent na položaj kandidata Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima, Mit Romni, nada se da će dobrim rezultatima na današnjim stranačkim skupovima u Koloradu i Minesoti učvrstiti status favorita.

Romni je održao skup sa biračima danas u Koloradu, gde se očekuje da će pobediti, medjutim ankete u Minesoti nagoveštavaju da bi u toj državi prvo mesto mogao da osvoji bivši senator iz Pensilvanije, Rik Santorum. Santorum takođe nastavlja kampanju u Koloradu, Minesoti i Mizuriju.

Bivši predsedavajući Predstavničkog doma Njut Gingrič, koji je bio vodeći Romnijev rival za nominaciju, krajem prošle godine vodio je u anketama u Koloradu. Od tada je, medjutim, izgubio podršku u toj državi zbog čega je danas usredsredio pažnju na Ohajo, gde danas počinje rano glasanje pred primarne izbore 6. marta.

Romni je pobedio u Koloradu i Minesoti 2008. godine, kad se neuspešno kandidovao za predsedničku nominaciju Republikanske stranke.

Član Predstavničkog doma iz Teksasa Ron Pol večeras održava izborni skup u Minesoti.

Stranački skupovi su deo procesa od države do države za izbor republikanskog protiv-kandidata demokrati, predsedniku Obami, na izborima u novembru. Večeras se takodje održavaju primarni izbori u Mizuriju, ali su oni neobavezni i na njima neće biti osvajani glasovi delegata.

XS
SM
MD
LG