Linkovi

Prednost Obame nad Romnijem


Predsednik Barak Obama
Predsednik Barak Obama

Nova ispitivanja javnog mnjenja ukazuju da bi predsednik Barak Obama na hipotetičkim izborima u ovom trenutku pobedio republikanskog favorita Mita Romnija.

Anketa TV mreže Ej Bi Si i lista "Vašington post", pokazuje da je Obama u prednosti među registrovanim biračima sa 51 prema 45 odsto, odnosno 52 prema 43 među svim Amerikancima.

Predsednik je u sinoć emitovanom televizijskom intervjuu izjavio da zaslužuje da bude ponovo izabran, navevši nove podatke koji pokazuju smanjenje nezaposlenosti. Obama je rekao da je ekonomija mnogo bolja nego kada je preuzeo dužnost pre tri godine, ali je naglasio da "posao još nije završen".

Međutim, republikanski predsednički pretendenti kažu da se ekonomija ne oporavlja dovoljno brzo i da je predsednikova politika neefikasna. Četiri predsednička pretendenta nastavljaju kampanje u državama Minesoti i Koloradu, u kojima se sutra održavaju stranački skupovi.

Bivši guverner Masačusetsa Mit Romni se sprema za pobedu u Koloradu, ali ankete u Minesoti pokazuju da bi svaki od četiri kandidata mogao da osvoji prvo mesto, pri čemu je bivši senator rik sdantorum u izvesnoj prednosti. Ispitivanja javnog mnjenja u obe savezne države pokazuju da je bivši predsednik predstavničkog doma Njut Ginrgič znatno izgubio podršku.

XS
SM
MD
LG