Linkovi

Najbolja nastavnica u SAD


Predsednik Obama pozira sa dobitnicom nacionalne nagrade "Nastavnik godine" za 2012 - Rebekom Milivoki, na ceremoniji u Beloj kući 24. aprila 2012.

Predsednik Obama danas je predao nastavnici sedmog razreda, koja predaje engleski, iz mesta Burbenk u Kaliforniji, nagradu za najboljeg nastavnika u Sjedinjenim Državama za 2012.

Tokom ceremonije u Beloj kući, predsednik Obama je odao počast Rebeki Milivoki zbog toga što svoje učenike suočava sa obrazovnim izazovima, ali istovremeno shvata da škola treba da bude i zabavna. Predsednik je primetio da u ova teška ekonomska vremena, države i zajednice moraju da više no ikada štede, što znači da nastavnici moraju da postignu više sa manje sredstava.

Predsednik je podvukao da izabrani funkcioneri imaju odgovornost da u ovim teškim vremenima podrže, a ne kritikuju, nastavnike i pruže državama resurse da zadrže i nagrade dobre obrazovne radnike. On je takodje ukazao da nastavnicima treba pružiti fleksibilnost da kreativno i sa predanošću podučavaju decu.

Gospodja Milivoki je primila nagradu na ceremoniji na kojoj je bilo još pedeset dobitnika nagrade za nastavnika godine u pojedinim državama. Nakon što je primila nagradu Rebeka Milivoki je odala priznanje svojim kolegama rekavši da su medju najvrednijim Amerikancima.

XS
SM
MD
LG