Linkovi

Obama odao počast Kingu


Predsednik Obama učestvuje u slikarskom projektu u lokalnoj školi u Vašingtonu
Predsednik Obama učestvuje u slikarskom projektu u lokalnoj školi u Vašingtonu

Američki predsednik Barak Obama je odao počast ubijenom borcu za građanska prava Martinu Luteru Kingu Džunioru – učestvujući u memorijalnom projektu u lokalnoj školi u Vašingtonu.

Obama, njegova supruga Mišel i njihove dve kćeri, učestvovali su u slikarskom projektu povodom federalnog praznika posvećenog Kingu. Članovi predsednikove administracije su prisustvovali memorijalnim manifestacijama i učestvovali u komunalnim akcijama širom zemlje.

Predsednik Obama je u školi podsetio da je King sanjao jednakost i pravdu, isto koliko i služenje svojoj zemlji. Kingov centar u Atlanti je danas održao manifestacije na završetku nedelje ispunjene komemorativnim svečanostima, dobrovoljnim radom i komunalnim programima.

Baptistički propovednik King je bio Afroamerikanac koji se posvetio borbi protiv diskriminacije i rasizma tokom 1950-ih i ’60-ih, pretežno na jugu Sjedinjenih Država, gde su crnci bili izloženi nejednakom tretmanu u društvu i povremeno bili meta brutalnog nasilja. On je ubijen 4. aprila 1968. u Memfisu u Tenesiju, u svojoj 39. godini.

XS
SM
MD
LG