Linkovi

Keri: Moguća saradnja svih protiv ID


Američki državni sekretar Džon Keri tokom posete Grčkoj

Američki državni sekretar rekao je da će sve strane u sirijskom građanskom ratu sarađivati u borbi protiv Islamske države ako su uverene da je obostrano prihvatljivo rešenje o budućnosti sirijskog lidera,na vidiku

Državni sekretar Džon Keri izjavio je da postoji mogućnost da snage sirijske vlade i pobunjenici sarađuju protiv Islamske države i pre postizanja sporazuma o tome kako i kada će predsednik Bašar Al Asad ustupiti vlast u svojoj ratom razorenoj zemlji.

Keri, koji je danas boravio u Atini, rekao je da će sve strane u sirijskom građanskom ratu sarađivati u borbi protiv ekstremista Islamske države ako su uverene da je obostrano prihvatljivo rešenje o budućnosti sirijskog lidera, na vidiku.

Inače, istakao je Keri, moglo bi da bude veoma teško da se obezbedi takva saradnja. Zvaničnici državnog sekretarijata izjavili su da Kerijevi komentari ne predstavljaju promenu američke politike.

Ništa nije promenjeno u stavu da Asad ne može da bude deo budućnosti Sirije, rekao je za Glas Amerike jedan zvaničnik državnog sekretarijata.

XS
SM
MD
LG