Linkovi

Infrastruktura SAD - "ispod proseka"


Predsednik Obama u radijskom obraćanju u maju prošle godine ističe da bi novac uštedjen zbog kraja ratova u Iraku i Avgansitanu trebalo da se koristi za ulaganja u zdravstvo, prosvetu i infrastrukturu.

Američko Udruženje građevinskih inženjera je saopštilo da se infrastruktura u Sjedinjenim Državama neznatno poboljšala, ali da je i dalje ispod proseka

Američko Udruženje građevinskih inženjera je saopštilo da se infrastruktura u Sjedinjenim Državama neznatno poboljšala, ali da je i dalje ispod proseka i da se uskoro može dogoditi da prestane da zadovoljava potrebe zajednice.

Udruženje svake četiri godine izdaje izveštaj koji pokazuje stanje puteva, mostova, vodovoda, masovnog javnog saobraćaja, škola i sistema za distribuciju energije.

U izveštaju se navodi da se američka infrastruktura - 2009. ocenjena sa „D“ - neznatno poboljšala, ali da je 2013. i dalje ocenjena nezadovoljavajuće sa „D+“.

Ocene za svaki sistem se kreću od „A+“ za izuzetno dobro stanje, do neprolazne ocene „F“.

Ocene u juče objavljenom izveštaju su se prvi put od 1998. povećale u celini i u nekoliko posebnih sektora.

Udruženje istovremeno procenjuje da bi za dostizanje ocene „B“, koja se definiše kao „zadovoljavajuća u ovom trenutku“, bilo potrebno uložiti 3600 milijardi dolara do 2020. To je 1600 milijardi više nego što se sada izdvaja za popravku infrastrkture.
XS
SM
MD
LG