Linkovi

Jemenci uhapšeni u Holandiji


Holandske vlasti saopštile su da su dvojica jemenskih državljana uhapšena na aerodromu u Amsterdamu, po dolasku iz Sjedinjenih Država, pod sumnjom da su planirali teroristički napad. Američki mediji, međutim, navode izjavu jednog američkog funkcionera da u ovom slučaju nema dokaza o povezanosti sa teroristima.

Ahmed Mohamed Naser al Sufi i Hezam al Murisi uhapšeni su nedelju nakon što su, avionom kompanije Junajted erlajns, doputovali iz Čikaga, sa sumnjivim predmetima u prtljagu.

Neki policijski izvori navode da su njih dvojica možda bila na takozvanom „probnom zadatku“. Neimenovani američki izvori pak tvrde to nije slučaj i da se osumnjičeni nisu poznavali.

Među sumnjivim predmetima u njihovom prtljagu bili su mobilni telefoni, satovi i 7000 dolara u gotovom novcu. Te predmete su primetili bezbednosni agenti na aerodromu u Sjedinjenim Državama, ali je al Sufiju i al Murisiju dozvoljeno da se ukrcaju u avion jer nisu prekršili ni jedan zakon. Američke vlasti su međutim obavestile holandske vlasti o otkriću sumnjivih predmeta i poslale pripadnike obezbedjenja na let do Amsterdama.

XS
SM
MD
LG