Linkovi

Gabrijel Gifords podnela ostavku


Predsednik Barak Obama i članica Kongresa Gabrijel Gifords
Predsednik Barak Obama i članica Kongresa Gabrijel Gifords

Kongresmenki, Gabrijel Gifords, koja je prošle godine teško ranjena u pucnjavi u svojoj državi Arizoni, priredjen je danas emocionalni oproštaj u Predstavničkom domu Kongresa nakon što je podnela ostavku.

U govoru, koji je pročitala njena koleginica Debi Vasermman-Šulc, Gifords je rekla da napušta položaj kako bi se fokusirala na oporavak, ali je obećala da će se vratiti u državnu službu i raditi ponovo za dobrobit Arizone i čitave Amerike.

Gabrijel Gifords je tokom ceremonije u sali Predsavničkog doma doživela nekoliko ovacija dok su joj kolege odavale peiznanje. Lider manjine u Predstavničkom domu, demokrata iz Kalifornije Nensi Pelosi nazvala je Gifords „najsjajnijom zvezdom svih vremena u Kongresu.“

Lider većine u Predstavničkom domu, republikanac iz Virdžinije Erik Kentor rekao je da „hrabrost, čvrstina i snaga Gabrijel Gifords služe kao inspiracija svima u Predstavničkom domu i Americi.“ Gabrijel Gifords, čija sposobnost ogovora i kretanja su umanjeni od zadobijenih povreda, potom se popela na podijum kako bi predala ostavku predsedniku Predtavničkog doma Džonu Bejneru, koji ju je ispratio sa suzama u očima.

XS
SM
MD
LG