Linkovi

SAD ublažavaju sankcije Burmi


Državna sekretarka Hilari Klinton govori o Burmi

Sjedinjene Države ublažuju Burmi deo dugovažećih sankcija, u nadi da će da podstaknu dalje reforme posle nedeljnih istorijskih izbora.

Državna sekretarka Hilari Klinton je juče saopštila da će Vašington uskoro imenovati ambasadora u Burmi. „Predsednik Ten Sen i mnoge njegove kolege u vladi, pomogli su da se zemlja otisne na novi istorijski put. Premda još mnogo mora da se uradi i predstoje važni testovi, pljeskamo predsedniku i njegovim kolegama zbog njihovog liderstva i hrabrosti. Čestitamo i Aung San Su Ći na izboru u parlament, kao i na izboru mnogih njenih kolega“, rekla je Hilari Klinton.

Državna sekretarka je rekla i da će Sjedinjene Države u Burmi otvoriti misiju Američke agencije za međunarodni razvoj, da bi podstakle rad Programa Ujedinjenih nacija za razvoj. Vašington je takođe najavio da će omogućiti privatnim američkim humanitarnim grupacijama da organizuju razvojne programe u Burmi. Izabranim burmanskim zvaničnicima i članovima parlamenta, biće dozvoljeno da putuju u Sjedinjene Države.

XS
SM
MD
LG