Linkovi

Upad u sudnicu u Teksasu - šala?


Sudnica u okrugu Beksar

Upad u istorijsku sudnicu u Teksasu, koji je izazvao strah od mogućeg terorističkog napada, po svemu sudeći je bio samo šala, navode zvaničnici.

Policija u San Antoniju saopštila je da su dva muškarca u ranim jutarnjim časovima ušla kroz prozor 120 godina stare sudnice, u okrugu Bejr, u Teksasu. Treći je uhapšen dok je čekao u kombiju parkiranom ispred zgrade. Funkcioneri takodje navode da su uhapšena još dva muškarca. Trojica od uhapšenih su stari dvadesetak godina, a u jednom lokalnom izveštaju sva petorica se opisuju kao francuski muslimani poreklom iz Maroka.

Kamere unutar sudnice snimile su osumnjičene kako plešu, noseći sombrera, i igrajući se sa sudijskim čekićem, pre nego što su uhapšeni. Njih su ispitali anti-teroristički zvaničnici ali je portparol FBI izjavio za Glas Amerike da nema nikakvih nagoveštaja da postoji pretnja za javnost.

Radio stanica iz San Antonia, WOAI, javila je da su petorica muškaraca ušla u SAD sa legalnim putničkim vizama, a doputovali su iz Londona, sa aerodroma Hitrou.

XS
SM
MD
LG