Linkovi

AOL kupuje Hafington post


Vest o kupovini Hafington posta na internet stranici AOL-a

Američka internet kompanija AOL saopštila je da kupuje popularni dnevno-informativni sajt Hafington post za 315 miliona dolara, uglavnom u gotovom novcu.

Taj sporazum bi mogao da pomogne AOL-u da postane najveći dostavljač vesti, zabave i drugih digitalnih sadržaja. AOL je počeo kao internet provajder, ali je snažna konkurencija nanela štetu njegovom poslovnom modelu.

Hafington post prikuplja većinu svojih sadržaja od novinskih organizacija, ali od nedavno nastoji da više objavljuje originalne članke, angažovanjem iskusnih novinara iz ključnih dnevnih listova i časopisa. Taj sajt ima oko 25 miliona posetilaca mesečno. Skupa, AOL i Hafington Post se nadaju da će privući više od 100 miliona posetilaca mesečno.

Hafington Post je 2005. osnovala politička komentatorka liberalne orijentacije Arijana Hafington, zajedno sa Kenetom Lererom i Džonom Peretijem. U skladu sa pomenutim sporazumom, Arijana Hafington će biti imenovana predsednicom i glavnom i odgovornom urednicom svih sadržaja na AOL-u i Hafington Postu. Sporazum će, prema očekivanjima, biti sklopljen kroz nekoliko meseci.

XS
SM
MD
LG