Linkovi

Prva dama SAD u poseti Africi


Prva dama Mišel Obama u poseti Africi
Prva dama Mišel Obama u poseti Africi

Prva dama Amerike Mišel Obama doputovala je u Johanesburg, u Južnoafričkoj republici, gde se danas sastala sa legendarnim borcem protiv aparthejda, Nelsonom Mandelom.

Gospodja Obama se sastala sa 92-godišnjim bivšim predsednikom u njegovoj kući, pošto je prethodno posetila sedište Fondacije Mandela. Tom prilikom Mišel Obama i ćerke Saša i Malia razgledale su arhivske predmete poput radnog stola Nelsona Mandele koji je imao u zatvoru i njegovih beleški.

Prva dama je doputovala u jednonedeljnu posetu Africi gde će promovisati osposobljavanje omladine. U pratnji preve dame Sjedinjenih Država je i njena majka Marian Robinson.

Mišel Obama je stigla u glavni grad Pretoriju juče, a jutros se sastala sa jednom od supruga predsednika Džejkoba Zume, Nompumelelo Zuma.

Pre nego što je pošla na put, prva dama SAD je rekla da će podsticati mlade Afrikance da preuzmu rukovodeće uloge i pomognu u rešavanju problema Afrike, kao što su siromaštvo, bolesti i klimatske promene. Ona je takodje istakla da će naglasiti važnost zdravlja i obrazovanja.

Nakon posete Južnoafričkoj republici, gospodja Obama će otputovati u dvodnevnu posetu Botsvani.

XS
SM
MD
LG