Linkovi

Tadić: Srbija predana Milenijumskim ciljevima


Predsednik Srbije Boris Tadić u Generalnoj skupštini UN, Njujork, 20. septembar 2010.
Predsednik Srbije Boris Tadić u Generalnoj skupštini UN, Njujork, 20. septembar 2010.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku da je Srbija u potpunosti posvećena ispunjavanju milenijumskih razvojnih ciljeva svetske organizacije i izrazio uverenje da će te ciljeve ostvariti do 2015.

Na plenarnoj sednici Generalne skupštine UN o milenijumskim razvojnim ciljevima, Tadić je rekao da Srbija radi na ostvarivanju istinski održivog i društveno odgovornog dugoročnog razvoja u skladu sa strategijom za postizanje Milijenijumskih razvojnih ciljeva. Tadić je naglasio da je Srbija počela efikasnije da koristi javne fondove, povećala transparentnost i ostvarila uspehe u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. On je dodao da je Srbija u teškim ekonomskim vremenima kao prioritet postavila i proširenje socijalne zaštite.

Tadić je naglasio da Srbija nastoji da ostvari održivost životne sredine i kroz inovativne finansijske mehanizme na nacionalnom i regionalnom nivou. On je naveo da je Srbija potpuno posvećena tome da milenijumski ciljevi budu prioritet zakonodavne aktivnosti i da je spremna da pomogne drugim državama u njihovim naporima. Predsednik Srbije će se ponovo obratiti Generalnoj skupštini UN u subotu, 25. septembra u okviru generalne debate na 65-om zasedanju tog tela.



XS
SM
MD
LG