Linkovi

Hilari Klinton u poseti Tunisu


Američka državna sekretarka Hilari Klinton primila je buket cveća prilikom posete Crvenom polumesecu, 17 mart 2011.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton, koja je u poseti Tunisu, pozvala je prelaznu vladu u toj zemlji da sprovede reforme koje podstiču ekonomski razvoj.

Hilari Klinton je doputovala u Tunis kasno sinoć, posle dvodnevne posete Egiptu, gde je takodje podsticala lidere da sprovedu demokratske reforme.

Ona je američki funkcioner najvišeg ranga koji je doputovao u zvaničnu posetu Tunisu od kako je u januarskom ustanku zbačena vlada predsednika Zine El Abidina Ben Alija.

Taj ustanak - koji je izazvao slične ustanke u drugim zemljama Bliskog istoka i severne Afrike – delimično je bio podstaknut visokom stopom nezaposlenosti u Tunisu.

Tokom posete kancelariji Crvenog polumeseca u istoimenom glavnom gradu, Hilari Klinton je rekla da je tuniska revolucija stvorila nadu koja sada mora da se pretoči u rezultate putem ekonomskih i političkih reformi.

Američka državna sekretarka će održati sastanak sa liderima građanskih organizacija, aktivistima i funkcionerima, uključujući predsednika prelazne vlade Fuada Mebazau.

Nekoliko stotina tuniskih demonstranata protestvovalo je juče zbog posete državne sekretarke Hilari Klinton, rekavši da se protive onome što smatraju stranom intervencijom u svojoj zemlji.

XS
SM
MD
LG