Linkovi

Tramp: Obama nije reagovao na rusko mešanje zbog Hilari


Predsednik Donald Tramp optužio je u ponedeljak svog prethodnika Baraka Obamu da nije reagovao na rusko mešanje u prošlogodišnje izbore, kada je saznao o tome, zato što je mislio da će demokrata Hilari Klinton pobediti.

Američka Centralna obaveštajna agencija je tri meseca uoči predsedničkih izbora prošle godine zaključila da je ruski predsednik Vladimir Putin naredio izvođenje sajber napada kako bi diskreditovao američke predsedničke izbore, porazio ili barem naneo štetu Hilari Klinton i pomogao Trampu da pobedi.

Obama je prema, prošlonedeljnom izveštaju dnevnik Vašigton post, nedeljama vagao kako da odgovori na to otkriće CIA-e. Medjutim, nije direktno reagovao do kraja decembra, više nedelja posle Trampove pobede, kada je proterao 35 ruskih diplomata i zatvorio dva ruska kompleksa u istočnom delu Sjedinjenih Država za koje se verovalo da se koriste za prikupljanje obaveštajnih podataka.

U nizu komentara na Tviteru, Tramp je poručio: "Razlog što predsednik Obama nije preduzeo ništa povodom Rusije, pošto ga je CIA obavestila o mešanju, je to što je on očekivao da Klinton pobedi i nije hteo da unosi pometnju."

Portpartol Bele kuće Šon Spajser rekao je na konferenciji za novinare u ponedeljak da "Tramp veruje da je Obama trebalo da uradi više da spreči rusko mešanje", ali nije naveo koje je mere bivši predsednik trebalo da preduzme.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG